Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2010 17:37 - HELL0 АНГЛИЯ, GOODBYE ЛОНДОН
Автор: vl999 Категория: Туризъм   
Прочетен: 3905 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 17.12.2011 10:55


 "С ферибот прекосихме ЛАМАНША  и се отправихме към аристократичния ЛОНДОН. Няма да забравя това, че връщането ми от Лондон съвсем случайно съвпадна с преплуването на Ламанша от нашия плувец  Петър Стойчев. Ние от ферибота точно на финала скандирахме:"Българи, юнаци" -споделя пътешественика - изобратател инж. Владимир Григоров от Кюстендилското село Николичевци, кръстосал най-красивите места в света. Владо в момента се занимава със скотовъдство, а доходите от овцете, козите, агнетата и яретата, млякото и вълната, влага в екскурзии в Европа.
 Ламанша може да се пресече по три начина: с влак под Евротунела, с ферибот, както направих аз или с плуване, както показа великолипният плувец Петър Стойчев.
image  

Петър Стойчев стартира нов опит за поставане на световен рекорд за преплуване на Ламанша.

Най-добрият плувец в открити води и седемкратен носител на Световната купа по плувен маратон започна плуването си от „Шекспир бийч" в Дувър днес в 12,11 часа българско време и ще се стреми да падне под настоящото най-добро време от 7 ч. 3 минути и 25 секунди.

Петър Стойчев замина за Англия сутринта на 23 август, след като водачът му в преплуването Майк Орам го уведоми, че през следващите дни се очакват благоприятни метеорологични условия за атака на рекорда.

Както и предишния път, опитът на българския плувец се предава на живо от спонсора му „М-Тел" на интернет страницата на мобилния оператор www.mtel.bg. На уеб сайта е поставена специална интерактивна карта на Ламанша. На нея чрез стандартен GPS позиционер в реално време може да се следи местоположението на Стойчев.

При предишния му опит за преплуване на Ламанша миналата година двуметрови вълни и вятър от 20 възела условия попречиха на Петър Стойчев да подобри световния рекорд и той постигна трети най-добър резултат за всички времена.

Преминаването на Ламанша е едно от най-старите плувни състезания в света с над 100-годишна история. Първоначалният регламент е запазен и до днес. Плувецът има право да носи единствено бански тип "слип", не е позволено неопреново облекло. Никой от екипа на състезателя няма право да го докосва по време на плуването. Разстоянието между двете пристанища - Дувър в Англия и Кале във Франция по права линия е 32 км., но плувецът трябва да измине много по-голямо разстояние заради отклонения, предизвикани от водните течения и съобразяването с трафика на кораби в канала. 
А сега за Лондон. Вижте още няколко снимки.

image

image

image

image

Ето и по няколко думи за забележителностите в Лондон

      Забележителности в Лондон image Катедралата Свети Павел в Лондон Катедралата Свети Павел в Лондон е една от най-внушителните и красиви катедрали в цяла Европа. Свети Павел е една от най-големите исторически и религиозни забележителности в Лондон. image Река Темза Река Темза е най-голямата река в Англия. По поречието на река Темза могат да се видят много забележителностите в Лондон. Река Темза в Англия достига до значителните 336 километра. Още: Англия Темза Река Темза image Уестминстърски дворец Уестминстърския дворец стои гордо от векове на северния бряг на река Темза. Уестминстърският дворец включва едни от най-големите културно исторически забележителности на Лондон. Още: Уестминстър Уестминстърския дворец Река Темза image Лондон Лондон е най-голямата урбанизирана зона в Европейския съюз. Лондон се нарежда на четвърто място по брой на милионерите. Лондон - снимки и забележителности. Информация за Лондон и река Темза. Още: Лондон Река Темза image Биг Бен Биг Бен е Часовникова кула, която е част от архитектурния комплекс на Уестминстърския дворец. Историята на Биг Бен започва преди повече от 150 години. Още: Биг Бен Уестминстърския дворец   image Тейт Модърн в Лондон Тейт Модърн е колосална галерия на модерното изкуство, която няма равен еквивалент никъде по света. Тейт Модърн е една от забележителностите в Лондон и е уникална по рода си. Още: Тейт Модърн Галерии Tate Modern image Замъкът Уиндзор Замъкът Уиндзор е средновековна крепост, която е един от символите на кралската власт в Англия. Построен от Уилям Завоевателя, Уиндзор се счита за най-стария и най-големия замък в света. Още: Англия Лондон Уиндзор image Лондонската Кула (London Tower) Един от символите на Лондон е Лондонска Кула на река Темза, която служи като кралска крепост от преди повече от 1000 г. Лондонската кула е сред историческите забележителности на Англия. Още: Крепости Лондон   И още за Лондон можете да прочетете и по-долу.
Вижте други забележителности в Лондон image 1 от 11 image

image

Бъкингамският дворец (Buckingham Palace) е официалната резиденция на британските монарси. В миналото бил известен като къщата Бъкингам, тъй като основната сграда, която оформя вътрешността на днешния дворец, всъщност е била голяма градска къща на Дюка на Бъкингам. Построена е през 1703г. През XIX век тя била разширена от архитектите Джон Наш и Едуард Блор. Те оформили три подобни на крила здания около централния двор. Бъкингам бил провъзгласен официално за дворец през 1837г. когато встъпила в длъжност кралица Виктория. Последните основни структурни изменения били направени в края на XIX и началото на XX век.  Размерите на дворецът са 108 на 120м, с височина 24м. Общата площ на етажите е 77 000 кв.м. В Бъкингам има картинна галерия съдържаща доста творби на Рембранд, ван Дайк, Рубенс и Вермеер. В задната част на дворецът се намира, подобна на парк, градина. Тя е най – голямата частна градина в Лондон. Там всяко лято кралицата организира своите ежегодни градински партита. През 1828г. в градината е направено и изкуствено езеро.
Но Лондон е пръв по престъпност в Европа. Виж статията:

                      Лондон - пръв по престъпност в Европ

Най-опасният град в Европа е Лондон. Това сочат данните от последното изследване "Престъпността и безопасността в Европа", публикувано от международната компания "Галъп". Проучването е извършено в сътрудничество с Европейската комисия.

Английската столица води печалната статистика с факта, че на нейна територия за последната година са извършени най-голям брой въоръжени нападения, автомобилни кражби и битови обири.

След Лондон се нареждат Талин, Амстердам, Белфаст и Дъблин. Статут на най-безопасни страни в Евросъюза получават Испания, Унгария, Португалия и Финландия.

Изследването е проведено в 18 страни и се основава на статистиката, водена от правозащитните органи, и на анкета, проведена сред 40 000 граждани. Към участниците в допитването са били отправени въпросите: били ли са те жертва на престъпни деяния и каква е личната им оценка на безопасността в страната им. Повечето анкетирани изтъкват като основен източник на опасност разрастването на градовете и употребата на алкохол от младежите. Сондажът на общественото мнение показва, че една трета от гражданите на ЕС не се чувстват в безопасност по улиците на градовете.

 Все пак  Лондон е еден от най-красивите градове, в който в момента работят и живеят хиляди българи. Аз съм доволен от това, което видях и си пожелавам нови срещи, вие ако искате видите два клипа за Лондон кликнете тук или върху стрелките по-долу, за да видите съответния клип.













Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vl999
Категория: Туризъм
Прочетен: 248099
Постинги: 36
Коментари: 12
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930